חיפוש

מידע כללי

1. מה מקור אספקת המים בישוב שלי?
בנס ציונה מקור המים הנו שילוב של מי קידוחים מהפקה עצמית של התאגיד ומים המסופקים על ידי חברת מקורות – בעיקר מים מותפלים . כ – 50% מהפקה עצמית מקידוחים ו 50% ממי מקורות. במזכרת בתיה ובקריית עקרון כל המים מסופקים ע"י חברת מקורות . מקור המים הנו שילוב של קידוחים של חברת מקורות ומים מותפלים .
בריא, מותר , רצוי ואף כדאי לשתות מי ברז. מי הברז נבדקים ומפוקחים באופן סדיר ע"י תאגיד המים . המים נבדקים במעבדה מוכרת ומוסמכת של משרד הבריאות. כל התוצאות מפוקחות הן ע"י התאגיד והן ע"י משרד הבריאות. תוכנית הדיגום השנתית נבדקת ומאושרת ע"י משרד הבריאות.
חובת הפלרת המים בוטלה ולכן המים אינם מופלרים.
כל המים המסופקים בישראל מוכלרים לשם מניעת התרבות חיידקים. כמות הכלור המוספת למי השתייה הנה כמות נמוכה מאוד ואינה מורגשת לא בטעם ולא בריח ועומדת על 0.3-0.5 מיליגרם לליטר מים. כמות זו מוכחת שמונעת הצטברות חיידקים מצד אחד ומאושרת מבחינה אורגנולפטית מצד שני.
אין כל חשש ואין כל פגיעה בבריאות משתיית מים המכילים אבנית. אבנית הנוצרת במכשירים החשמליים הנה קלציום קרבונט – CaCO3 . האבנית נוצרת רק כאשר המים באים במגע עם חום . אין לכך כל קשר לאבנים בכליות שנוצרות בשל ריכוז מלחים גבוהה בדרכי השתן . לרוב האנשים קיים מנגנון המונע היווצרות גבישים אלו , אולם ישנם אנשים בהם המערכת כושלת.
מים הנראים כלבנים : לרוב מצב זה קורה בשל כניסת אוויר לצנרת המים. האוויר יוצר בועות מה שגורם לתופעה של מים " לבנים " . התופעה חולפת מעצמה ואינה מעידה על כל בעיה .
אלו מים עשירים בסידן בהם ריכוז הקלציום קרבונט גבוה, וזה גורם להיווצרות משקע בעת חימום המים. בישראל רוב הסלעים הנם מסוג סלעי גיר ועל כן מי תהום עשירים בסידן ונחשבים ל " מים קשים"
לחץ המים שהתאגיד חייב לספק לפי חוק הנו בין 2.5 עד 5 אטמוספירות. לחץ זה לרוב מספיק לבניינים עד קומה 4. כל בניין מעל 4 קומות נדרש להתקין מאגר מים ומשאבה לפי תכנית האינסטלציה שאושרה לו על ידי התאגיד. זאת מערכת פרטית שתחזוקתה והפעלתה הנן באחריות ועד הבית של הבניין .

בבניינים עם מכלי מים על גג הבניין או במקום אחר, יש לוודא את ניקיון המכלים ואת סגירת הכניסות על מנת למנוע זיהום של המים ממקורות חיצוניים. על פי הוראות משרד הבריאות, יש לנקות את המכלים פעם בשנה על ידי גורם מוסמך ומאושר. האחריות לניקיון ותחזוקת המכלים חלה על הדיירים בבניין.